διαμονή

παροχές

Ισολογισμός

Επικοινωνία

Σύρος

Παροχές

Διαμονή

Αρχική

facebook page
menu
MHTE:1144K133K0070900
EN
book now

τηλ.:+(30) 22810 43795​

info@emilia.gr
EMILIA LUXURY
APARTMENTS

ΜΕΓΑΣ ΓΙΑΛΟΣ,ΣΥΡΟΣ
ΤΗΛ. 22810 43795
FAX 22810 43795
info@emilia.gr

Η Σύρος είναι ένα από τα σημαντικότερα βιομηχανικά, κοινωνικά και πολιτιστικά κέντρα της χώρας από την αρχαιότητα. Με παρελθόν να χάνεται στους προϊστορικούς χρόνους και χαρακτήρα εντελώς ξεχωριστό από τα υπόλοιπα κυκλαδίτικα νησιά είναι ένας τόπος με ιδιαίτερη ομορφιά. Τα μαρμάρινα νεοκλασικά της πρωτεύουσας Ερμούπολης, οι πλακόστρωτοι δρόμοι της, οι πλατείες με τους φοίνικες είναι η μια όψη της, ενώ τα καντούνια, τα δαιδαλώδη δρομάκια και οι καμάρες του μεσαιωνικού οικισμού-οχυρού της Άνω Σύρου η άλλη. Τα χωριά με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τα παραθαλάσσια θέρετρα με τις μεγαλοπρεπής επαύλεις που μοιάζουν με μεσαιωνικούς πύργους αποκαλύπτουν τη μοναδικότητα της. Το νότιο μέρος της Σύρου είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένο τουριστικά, με σύγχρονες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και οργανωμένες παραλίες με γαλάζια κρυστάλλινα νερά, ενώ τα μονοπάτια στο βόρειο μέρος του νησιού, την Απάνω Μεριά, οδηγούν σε εκπληκτικά τοπία με βράχια, σπηλιές και παρθένες δύσβατες παραλίες.
Το πλοίο φτάνει στο λιμάνι και μια εντυπωσιακή πόλη ξεδιπλώνεται στα μάτια του ταξιδιώτη. Η Ερμούπολη είναι η πρωτεύουσα της Σύρου και των Κυκλάδων. Μια πόλη αριστοκρατική, κτισμένη αμφιθεατρικά, με μοναδική αρχοντιά, γεμάτη ζωή και φινέτσα. Δημιουργήθηκε στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης από πρόσφυγες διωγμένους από την Μικρά Ασία και νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπως η Χίος και τα Ψαρά. Το οικονομικό και πολιτιστικό θαύμα που έφτιαξαν την έκανε κυρίαρχο στην ανατολική μεσόγειο όλο το 19ο αιώνα. Το 1826 το τοπικό συμβούλιο της δίνει το όνομα που της ταιριάζει: Ερμούπολη. Προσλαμβάνουν τους σημαντικότερους αρχιτέκτονες της εποχής, οι οποίοι επηρεασμένοι από τα ρεύματα του Κλασικισμού και του Ρομαντισμού, δημιουργούν μια πόλη στολίδι νεοκλασικής αρχιτεκτονικής. Ανάμεσά τους, ο Ερνέστο Τσίλλερ εμπνέεται από το παλάτι του Πριάμου της Τροίας και σχεδιάζει το επιβλητικό κτήριο του Δημαρχείου με τις μνημειώδεις σκάλες και ο Πιέτρο Σάμπο το Θέατρο Απόλλων και τη Λέσχη Ελλάς. Οι πιο εύποροι επιλέγουν να κατοικήσουν στην ανατολική πλευρά της πόλης και κτίζουν επιβλητικά αρχοντικά που μοιάζουν έτοιμα να σαλπάρουν και δίνουν στη περιοχή το όνομα «Βαπόρια».
Σήμερα, η πόλη του θεού Ερμή είναι ένα σπουδαίο τουριστικό, εμπορικό και διοικητικό κέντρο με έντονο αστικό τρόπο ζωής, δραστήρια κοινωνική ζωή που διαρκεί όλο το χρόνο, νυχτερινή ζωή και καζίνο που προσφέρουν πολλές επιλογές για διασκέδαση. Το πολυάσχολο λιμάνι της τη συνδέει με τον Πειραιά και όλα σχεδόν τα νησιά του Αιγαίου, ενώ το αεροδρόμιό της με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Emilia

luxury

apartments

Ξενοδοχείο

Ξενοδοχεία

Σύρος

Κυκλάδες

Ελλάδα

Διακοπές

ενοικιαζόμενα

δωμάτια